15542278_1872402906329306_4492292325568386153_n

Karakter old english bulldog

Hoe zit het met het karakter van de old english bulldogs?

Voor deze blog ga ik voornamelijk uit eigen ervaring spreken, ik ga vertellen hoe onze honden zijn en waarom wij dit zo belangrijk vinden, want bij elk ras heb je honden die de liefste zijn, honden die onderdanig zijn, honden die angstig zijn of juist heel erg brutaal, enz…

17191421_1456564084361917_2045718454598944342_n

Het grootste deel vorm je als baas…

Elk wezen op aarde wordt geboren met een bepaald karakter, of het nu een mens is of een dier, maar dit karakter wordt verder gevormd door de opvoeding.  Geen enkel kind wordt als moordenaar of dief geboren en dat is net zo bij een hond.

Wat niet tegenhoud dat er in elk nest verschillende karaktertjes zitten, daarom is het juist zo belangrijk dat wij, als fokker, onze kopers min of meer leren zodat we de juiste karakters van mens en pup samenzetten.

Karakter van onze honden…

Wij hebben in de loop der jaren verschillende rassen gehad, dalmatiër (lekker eigenwijs), australian cattle dog (trouwe zelfstandige hond), franse bulldog (trouw, aanhankelijk, speels,…), enz…
Mijn liefde voor de bulldogs is gekomen door mijn franse bulletje.  Heerlijke karakters, maar minder geschikt voor grote wandelingen of het meelopen met de koets, enz.

Maar dat is voor mij allemaal opgelost sinds ik de old english bulldog heb leren kennen.  The-all-in-one-bulldog!
Heerlijk bullenkarakter, super trouw en aanhankelijk, speels, werkwillig, gehoorzaam, … Kortom alles wat ik zocht in een hond.

Het karakter in ons fokprogramma…

Wij selecteren de reuen grotendeels op basis van karakter.  Ze moeten trouw zijn, aanhankelijk, sociaal enz…  Het karakter van de dekreu moet het karakter van onze honden aanvullen.  Het karakter van dit ras is iets waarover we moeten waken.  Er is voldoende te doen over de zogenaamde “gevaarlijke rassen” (tot nu toe behoord de old english bulldog er niet bij, laten we dat zo houden).
Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de combi die gemaakt wordt met de dekreu, maar ook met de pupkopers, want als pupkoper heb je erg veel invloed op de verdere vorming van het karakter van je hond!

Tot snel!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *