026_DSC8531-logo

Stap 3 naar gezonde pups – old english bulldog

Stap 3: inenting tegen herpes

De ene fokker doet het wel de andere niet.  Wij nemen het zekere voor het onzeker en lees hier de reden waarom!

wat is herpes?

CHV1 is een virus dat enkel bij hondachtigen voorkomt.  Hoewel alle honden die in de voortplanting worden ingezet gevoelig zijn ziet men dat problemen vaker optreden in fokkerijen en op andere plaatsen waar honden in groep samenleven. Volgens studies die de laatste jaren in verschillende Europese landen werden uitgevoerd ziet men dat tot 43% van de hondenfokkerijen seropositief zijn. Dit betekent dat het virus op een of ander moment op de fokkerij aanwezig is geweest en dat de dieren antistoffen tegen bet virus hebben opgebouwd. In de fokkerijen met vruchtbaarheidproblemen zou zelfs tot 100% van de dieren seropositief blijken te zijn!

beter voorkomen dan genezen!!!

Ik ben altijd van mening geweest (op alle gebied) dat wanneer je iets doet, doe het dan zo goed mogelijk.  Sluit alle risico’s uit die uit te sluiten zijn.  En hier valt zeker deze inenting onder!!!

Wanneer je teefje het herpesvirus draagt dan houdt dit héél erg veel risico’s in. 1 daarvan is abortus, doodgeboorte van de pups of zelfs het sterven van de pups gedurende de eerste levensweken.  Dit is iets wat je als fokker niet wilt meemaken, dus liever het zekere voor het onzeker nemen (denk ik dan).

Een bijkomend risico is dat het teefje onvruchtbaar wordt of enkel nog kleine nesten geeft van 1 à 2 pups.  Daarnaast blijft het virus in het lichaam van de teef zitten en is ook bij de volgende nesten abortus, doodgeboorte en sterven in de eerste levensweken niet uit te sluiten.

Unknown

Wij nemen hieromtrent GEEN risico’s

Omdat wij dit risico niet willen lopen, hebben wij er ook nu weer voor gekozen om Boomer na haar dekking te laten inenten.  Dit 1 week na de dekking en deze vaccinatie zal herhaalt worden de dag van de echo, wat ons brengt naar stap 4 in het traject!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *