Teefjes

Al onze teefjes worden geselecteerd op gezondheid en karakter en ondergaan dus alle nodige gezondheidstest bij de dierenarts alvorens dat zij ingezet worden in het fokprogramma.  Daarnaast zijn we de eerste in Belgie die ze ook standaard laat testen op erfelijke ziektes via DNA. (en 1 van de eersten in de benelux)

Onze teefjes wonen gewoon bij ons in huis en draaien volledig mee in ons actieve gezinsleven.  Ze krijgen een mooie afwisseling in activiteiten zoals meelopen met de koets, grote wandeling (+10km), trainingen thuis (gehoorzaamheid, trics, hoopers, balans & coördinatie, zwemmen, …)

Wij doen max 3 nesten per hond en het eerste nest zal ten vroegste rond 2 jaar zijn.  Zo zijn de honden niet alleen lichamelijk uitgegroeid, maar ook mentaal rijp.
De volgende dekking wordt met de 2de loopsheid na het vorige nest gedaan.  De reden hiervoor is dat het lichaam volledige hersteld is, de conditie van de hond weer is opgebouwd maar ook zodat de hond nog fit genoeg is voor het 3de nest.

Na de laatste nest zal het teefje gesteriliseerd worden en kan zij volop genieten van haar leven.  Zij zal ten allen tijde blijven wonen op haar vaste adres en wordt dus niet uitgezet of verkocht.

Onze honden horen bij ons gezin!