Wie zijn wij?

Kelly…

Ik ben Kelly en eigenlijk de drijvende kracht achter MDM stables & bulls.  Met mij zul je dus het meeste contact hebben, maar zonder een gezin dat ten allen tijde achter mij staat en helpt in heel de organisatie zou dit alles nooit mogelijk zijn geweest.

Hoe het eigenlijk allemaal begonnen is?  Ja, eigenlijk ben ik er zo een beetje ingerold en voor diegenen die mij kennen doe ik nooit iets maar half en ga ik dus tot het uiterste.

Mijn liefde voor bulldogs was er altijd al, het was mijn droom om er ooit eentje te hebben en die droom kwam ook uit. Zo kreeg ik van mijn man een prachtige Franse bulldog (Catho), een schat van een hond en wat een karakter had dat beestje.  Een trouwere hond kun je je niet inbeelden!
Helaas was het niet allemaal zonneschijn & hebben we haar nog voordat ze 4 jaar was, moeten laten inslapen… We hadden al een hele weg ondergaan en moesten haar verlossen van deze lijdensweg…
Wij hebben haar enkele TOP-jaren kunnen geven en haar alles kansen gegeven, maar ergens moet je met je verstand beginnen denken en je hart links laten liggen…

Hierna had ik het wel ff gehad met heel het ras en zou nooit nog een franse willen hebben, maar nu enkele jaren verder weet ik dat het niet aan het ras ligt, maar aan de fokkers die het ras hebben gemaakt tot wat het nu is, want franse bulletjes waren helemaal niet zo kort & gedrongen en hadden helemaal niet zo’n plat gestompte neus.

In ieder geval ging ik dus op zoek naar een ander ras, maar niets kon me overtuigen totdat ik in aanraking kwam met old english bulldogs.  Heel wat opzoekwerk later, wist ik dat dit het was!  Het te gekke bullenkarakter en een hond waarmee je dingen kunt ondernemen.  Nu door de loop der jaren zie je heel wat verschillende types in het ras en helaas worden er maar al te vaak kruisingen gedaan met engelse bulldogs of gefokt naar eigenschappen die niet ten goede komen van het ras.

Wij hebben heel bewust de keuze gemaakt om een lijn te fokken die atletisch is en daarmaa bedoelen we een mooie lange rug (niet kort en geblokt), open neusgaten met een neus die lengte heeft (dus geen platte neus die bijna tussen de ogen staat), een bouw die niet te belastend is naar gewrichten toe (denk daarbij maar aan honden die veel te breed staan vooraan) enz.  Wij maken dus heel bewuste keuzes in de honden die we combineren en daarbij houden we scherp toezicht op het karakter.

Niet alleen door het fokken maar ook door het trainen van mijn honden is mijn interesse in honden alleen maar gegroeid en omdat ik onze eigenaren wil kunnen bijstaan in alles waar ze tegenaan lopen was de volgende logische stap de scholing tot hondengedragstherapeute.  Vooral ook weer omdat ik niet gewoon advies wil geven uit mijn eigen ervaring, maar een advies wil meegeven dat wetenschappelijk onderbouwd is.  Zo is My Dog Matters (MDM) ontstaan.

Uitgeleerd ben ik dus nog lang niet en toekomstplannen heb ik nog meer dan voldoende.

Kelly

Mijn man & zoon…

Het fokken van honden is niet te onderschatten.  Wanneer er een nest is dan draait alles, maar ook echt alles om deze pups.  8 weken lang staat ons leven in het teken van de pups en wordt heel onze dagindeling daaraan aangepast (en ook onze nachtrust moet eraan geloven)

Dit zou niet kunnen als niet heel het gezin hier achter staat!

Mijn man, Ive, werkt in een full-continu-systeem.  Een zwaar ploegensysteem dat ook op zon- & feestdagen gewoon blijft doorgaan.  Ondanks deze job blijft hij toch steeds achter mij staan en helpt mij daar waar kan, want ook onze paarden hebben nog steeds de nodige zorgen en training nodig.

Mijn zoon, Djorden, een tiener om fier op te zijn.  Hij helpt zoveel mogelijk en zorgt dat de pups ook aan kinderen gewoon zijn.  (vriendjes die komen spelen).  Trots ben ik op hem omdat hij ook in deze weken wat minder aandacht krijgt, maar dat maken we zoveel mogelijk goed in het jaar 😉