Socialisatie pup…

Niets is belangrijker dan tijdig te beginnen met de socialisatie van een pup, een groot deel gebeurt hier bij ons thuis.  Vriendjes van ons zoontje, familie en kennissen komen over de vloer.  De pups komen in aanraking met andere dieren, dus de eerste socialisatie is gebeurd en dan gaat de pup mee naar huis…

Wat is het beste dat je kunt doen?

HONDENSCHOOL/PUPPYKLAS

Wij zijn voorstander om het eerste half jaar met uw pup naar de hondenschool te gaan voor gehoorzaamheidstraining.

U leert niet enkel uw pup te gehoorzamen, maar schept ook een betere band want jullie gaan leren werken als team.  Je leert je pup beter kennen en hij leert je te vertrouwen.
Gaan wandelen is leuk, maar 1 uur pure aandacht voor je hond/pup is nog veel leuker!!!

Voor kopers uit de buurt kan ik jullie H.B.H.V te Lichtaart aan bevelen, daar volg ik zelf ook al enige tijd les en start ik elke nieuwe pup van mezelf ook steeds weer.

WAT KAN U NOG MEER DOEN?

Neem uw pup mee naar verschillende plaatsen, de markt, het bos, het dorp, naar de schoolpoort, enz.  Laat ook vreemde mensen en kinderen uw pup aaien en mee spelen.  Dit geld ook voor andere dieren en honden!

Hoe meer contact, hoe beter!!!

Wandel ook eens langs drukkere banen, met auto’s, vrachtwagens, tractors enz.  Lijkt vanzelfsprekend, maar voor een pup is dit iets heel eng en groot.  Hoe eerder hij dit leert kennen, hoe beter!

Zorg er wel voor dat uw pup al deze nieuwe dingen goed kan verwerken en gun hem ook zijn rust!

Doe dit niet te lang en denk aan zijn bewegingsschema!!!