Zindelijkheidstraining…

Uw pup komt naar huis en dan begint het grote werk pas, nl de zindelijkheidstraining!

Wij zijn voorstander van de eerste weken de pup in een bench te laten slapen.  Een pup zal normaal zijn eigen nest niet bevuilen.  Leg er een kussen in dat zo goed als heel de bench vult en zorg er natuurlijk voor dat de beng niet te groot is maar ook niet te klein!  Enkele speeltjes erbij en je pup is happy! (probeer ook een speeltje met de nestgeur erbij te leggen! (elke pup krijgt dit van ons mee naar huis)

De bench is handig als zindelijkheidstraining, maar tevens een veilige plek voor uw pup.

AAN DE SLAG…

Probeer in het begin uw pup regelmatig naar buiten te brengen!  Wil je dat je pup op 1 plek in de tuin gaat, zet hem dan ook telkens neer op dit plekje.  Zo leert uw pup dat dit zijn plekje is om zijn behoefte te doen.

Doet uw pup zijn behoefte beloon hem dan met wat lekkers, zo leert hij dat dit iets goeds is!

Ga zelf niet te vroeg slapen en laat uw pup nog voor het slapen gaan zijn behoefte doen en sta ’s morgens in het begin ook iets vroeger op.  eerste werk is je pup zijn behoefte laten doen en belonen en dan pas kom jezelf aan de beurt 😉

EEN ONGELUKJE IN HUIS….. STRAF NOOIT UW PUP!!!

Uw pup weet niet wat hij fout deed… ga rustig met hem buiten en beloon hem weer wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan…

OPBOUWEN EN UITBREIDEN….

De tijd tussen de plaspauzes kun je geleidelijk aan verlengen alsook snaakst meer tijd tussenlaten.  Doe dit rustig aan!!!

Als alles goed gaat dan kun je ook de nestruimte uitbreiden….  Wij doen dit door een hek rondom de uiteindelijke nest te zetten, zodat ze wel de grote nest al heeft, maar verder geen extra ruimte ernaast (want een eigen nest bevuilen ze niet)

Gaat dit ook weer goed dan zorg je ervoor dat er toch wat ruimte naast de nest vrijkomt.  Geen behoefte ernaast gedaan ,voor enkele dagen?  Dan kun je het hekwerk weglaten en gewoon over de ruimte laten beschikken…

Denk eraan… DOE ALLES GELEIDELIJK AAN!!!